Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Wickenburghseweg 78 in 'T Goy 3997 MX

Wickenburghseweg 78

3997 MX 't Goy
Vraagprijs € 430.000,- v.o.n.

Omschrijving

WONEN OP HET VOORMALIG KASTEELTERREIN VAN KASTEEL ´TEN GOYE´

Op deze historische plek in het landelijke dorp ’t Goy, met toch alle stadse voorzieningen van Houten en Utrecht in de directe omgeving.
Het royale perceel, totaal 11.108 m², aan de Wickenburghseweg 78 te ’t Goy is werkelijk schitterend gelegen aan een rustige weg en in een groene omgeving die...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

WONEN OP HET VOORMALIG KASTEELTERREIN VAN KASTEEL ´TEN GOYE´

Op deze historische plek in het landelijke dorp ’t Goy, met toch alle stadse voorzieningen van Houten en Utrecht in de directe omgeving.
Het royale perceel, totaal 11.108 m², aan de Wickenburghseweg 78 te ’t Goy is werkelijk schitterend gelegen aan een rustige weg en in een groene omgeving die gekenmerkt wordt door boomgaarden, graslanden, woningen en het landgoed “Wickenburgh”. Het perceel is thans in gebruik als boomgaard maar zal geheel worden omgevormd naar een parkachtige tuin, waarbij de contouren van het oude Kasteel ‘ten Goy‘ zichtbaar worden. Aan de oostelijke punt van het terrein, aan de wegzijde, is de bouwkavel zelf gesitueerd met een oppervlakte van ca. 900m. De bouwmogelijkheden zijn maximaal 250 m² gebruiksoppervlakte met een maximaal volume van 660 m³.

INRICHTINGSPLAN
Het perceel is een archeologisch monument, waarbij deze bouwkavel in ontwikkeling genomen wordt in combinatie met de aanleg van een semi-openbaar parkachtige omgeving waarin de contouren van het oude kasteel zichtbaar worden. Het inrichtingsplan voor deze invulling is bekend en de koper zal dit zelfstandig dienen te realiseren en in stand te houden.
De volgende punten zijn hierbij van belang:
- semi-openbaar maken van het archeologisch monument d.m.v. openstelling van mei tot augustus van zonsopgang tot zonsondergang;
- parkeerplaats en fietsstalling aan de Wickenburghseweg, bereikbaarheid park middels pad langs de bouwkavel;
- knotwilgen behouden, gemaaide graspaden, contouren kasteel en voorburcht zichtbaar maken;
- bosplantsoen tussen de woonpercelen en archeologisch monument;
- aansluiten op fietsroute ‘TRAP’, met informatiepunt;
- beheer en onderhoud van dit geheel voor eigenaar.

OMGEVING
Het historische dorp 't Goy ligt op steenworp afstand van Houten en biedt naast veel ruimte en water een aangenaam plattelandsgevoel. Het dorp ligt middenin het groene rivierengebied dat in de plannen van gemeente en provincie naast de agrarische steeds meer een recreatieve bescherming toebedeeld krijgt. De bereikbaarheid per auto is uitstekend, via de Rondweg van Houten zijn de uitvalswegen A27, A12 en A2 te bereiken en zelfs het centrum van Utrecht ligt op korte afstand. Het NS-station Houten-Castellum is met de fiets in ca. 10 minuten te bereiken, vanwaar u zo op het Centraal station van Utrecht bent of in Culemborg.
Een basisschool en diverse sportgelegenheden (o.a. voetbal-, tennis- en rijvereniging) zijn op korte afstand gelegen (zowel in Houten als in ’t Goy) en uitgebreide voorzieningen vindt u in het nabij gelegen Houten.

BIJZONDERHEDEN
- archeologisch onderzoek wordt thans uitgevoerd door verkoper, uitgangspunt is verkoop zonder belemmeringen t.a.v. de bouwmogelijkheden;
- rooien bestaande boomgaard wordt voor levering uitgevoerd door verkoper;
- aanvraag omgevingsvergunning bouw en eventueel bodemonderzoek door koper;
- aansluiting op nutsvoorzieningen, riool en openbare weg zijn voor rekening van koper;
- door archeologische status dient koper rekening te houden met langere doorlooptijd omgevingsvergunning.

NADERE INFORMATIE
Voor geïnteresseerden is nadere informatie beschikbaar, zijnde een anterieure overeenkomst met de Gemeente Houten, het complete inrichtingsplan met raming/offerte van de kosten en het onherroepelijke bestemmingsplan (tevens zichtbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl). Na afronding archeologisch onderzoek zal alle informatie aan koper ter beschikking komen.

Nieuwsgierig geworden naar deze unieke bouwkavel?
Om een goede indruk te krijgen nodigen wij u graag uit voor een gesprek.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 430.000,- vrij op naam Specificatie inclusief BTW Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan rustige weg, beschutte ligging en landelijk gelegen Indeling Perceeloppervlakte 11108 m² Kadasteroppervlakte 11108 m² Kadastrale gegevens Gemeente Houten Sectie C Perceelnummer 1294 Oppervlakte 38 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Houten Sectie L Perceelnummer 151 Oppervlakte 11070 m²
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.